Fotograf Režiser Editor

Kristian Petrovčič je slovenski fotograf, snemalec ter editor specializiran za portretno fotografijo, poročne filme in oblikovanje vizualne podobe blagovnih znamk. Z več kot 8 leti izkušenj na raznolikih projektih se je njegova strast razvila v zajemanje pristnih, čustvenih trenutkov in ustvarjanje zanimivih, vizualno osupljivih vsebin, ki pripovedujejo zgodbe ter se povežejo z občinstvom. Verjame, da ima vsaka oseba, dogodek oz. podjetje edinstveno zgodbo, ki jo mora deliti. Zato se vsakega projekta loti s poudarkom na ustvarjalnosti in individualnem sodelovanju saj lahko le tako razume njihovo vizijo kar je ključno.

Pri portretnem fotografiranju si tako prizadeva ujeti karakter vsakega posameznika in ustvariti čudovite, brezčasne slike, ki odražajo njegovo osebnost in življenski slog. Pri snemanju poročnih filmov si prizadeva ustvariti filmsko, čustveno izkušnjo, ki bo ujela veselje in vznemirjenje tega dne ter omogočila, da ta dan podoživijo tudi kasnejše generacije. Pri oblikovanju blagovnih znamk pa rad pomaga podjetjem, da povedo svojo zgodbo in se povežejo s svojim občinstvom z zanimivo vizualno vsebino. Veliko poudarka v delih zajemajo tudi vitage barvni toni a pravi, da lahko stil popolnoma prilagodi potrebam širše vizije, če je to ideja na kateri se gradi. Prav tako verjame v kakovost same izkušnje zato njegovi projekti vedno osredotočeni na kvaliteto ter osebni pristop.


NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA
 • KAKŠEN JE NJEGOV STIL ?

  Njegov stil se je razvil povsem naravno saj je nastal predvsem iz njegove ljubezni do digitalnih medijev ter želje, da bi svoj unikaten vizualni pogled ter nešteta čustva delil z drugimi. Rdeča nit ustvarjanja njegovih del je tako pripovedovanje zgodb in ustvarjanje spominov.

 • SODELOVANJE Z NJIM / SERVICES

  Sodeluje lahko vsak, ki ima to željo ter so ga njegova dela prepičala. Ukvarja se z več ustvarjanja vsebin kot npr:

  Portretne & Lifestyle vsebine

  Za spomine, prepoznavnost na socialnih omrežjih, blagovne znamke, ustvarjalce, potovalne ter nepremičninske agencije, festivale.

  Studio kreativa

  Za vse od posameznikov, ki si želijo spomin do poslovnih portretov ali produktov za vašo znamko.

  Video produkcija/promocija

  Za blagovne znamke, umetnike, potovalne/nepremičninske agencije, festivale.

  Wedding Films

  Unikatni profesionalni poročni filmi v katerih se boste počutili kot glavni igralci v filmu.

  Boudoir & Self Love Experience

  Za odkrivanje trikov lepotnega propagandnega stroja za pomoč ženskam pri premagovanju negativne telesne podobe in krepitvi samozavesti je ideja, ki jo je vredno širiti.

 • KAKO GA LAHKO PODPREŠ?

  Z nakupom njegove NFT kolekcije lahko podpreš njegove projekte, donacije ter si prislužiš različne ugodnosti kot so npr. popusti na foto/video projekte in še veliko več.

  Povezava: He made it to the foundation.app platform / iclickuwatch’s art space

 • KATERI DEL DNEVA JE NAJBOLJŠI ZA FOTOGRAFIRANJE?

  Od lokacije je odvisno, kdaj je čas najprimernejši. V splošnem velja, da je najprimernejša svetloba na voljo zgodaj zjutraj oz. pozno popoldne, seveda pa je odvisno tudi od letnega časa(krajši/daljši dan). V primeru, da fotografiranje/snemanje poteka v notranjih prostorih in ne na prostem, čas ni tako pomemben. 

 • KJE BI SE FOTOGRAFIRALI?

  Najraje ustvarja tam, kjer vaša osebnost zaživi. Za bolj specifične želje je vedno je na voljo tudi fotografski studio, v nasprotnem primeru pa se fotografiranje/snemanje izpelje na prostem oz. po vaših željah

  *Primeri lokacij: Vaš dom, bližnji park, mestne kavarne, ob morju, studio, podjetje itd.

 • DEJSTVA O NJEMU

  – Rojen v majhnem mestecu v Sloveniji.

  – V preteklosti je že kot otrok pokazal veliko zanimanje za multimedijske vsebine, ki so nato vodile v nakup prve fotografske opreme.

  – V sklopu šolanja je dokončal srednjo ekonomsko šolo v Novi Gorici, trenutno pa je del Bachelor’s programme in Digital Arts arnd Practices v Italiji

  – Vedno ga je presenečalo, kako čustveno močne so lahko vsebine, ki jih ustvarjamo skupaj.

  – Odkar ga je kot otroka prevzelo kreiranje vsebin, se osredotoča na Hollywoodske skrivnosti in tehnike, ki to omogočajo.

  – Želi ustvarjati zgodbe, ki bi se dotaknile družbe.

  – Pravi da je zanj vsak projekt zgodba zase, ki se v prvi vrsti prične s spoznavanjem druge osebe, njenih želja ter idej samih nato nadaljuje v smeri raziskovanja namena oz. sporočila, ki ga želi projekt predstaviti in zaključi z njegovo vizijo ter ter znanjem, katerega z veseljem deli.

  – V svojih delih se rad poigrava z vintage barvnimi toni

  – Verjame v kakovost same izkušnje zato njegovi projekti vedno osredotočeni na kvaliteto ter osebni pristop.

  | dream / create / inspire | carpediem |
 • EXHIBITION | EDITORIAL

  7th DEC 2022 | DELPINOVA 10, nOVA GORICA – RETURNS – PASOLINI BACK TO US

  30th NOV 2022 | THE MAGAZIN GALLERY IN IDRIJA – RETURNS – PASOLINI BACK TO US

  14th Oct 2022 | xCenter – RETHINKABLE Festival – REGIONE AUTONOMA FRIVLI VENEZIA GIULA

  11th Sept 2022 | ARS ELECTRONICA 2022 – Festival for Art, Technology & Society

  4th June 2021 | URBiNAT – Cities through the lens of the COVID-19 pandemic

  11th Sept 2022 | ARS ELECTRONICA 2021 – Greetings from the Future IV, Festival for Art, Technology & Society – Linz, Österreich

  2th Oct 2020 | Festival Poklon Vizij – Galerija Tir

  MNENJA STRANK
  Vam primanjkuje inspiracije?

  Spremljaj me tudi na drugih omrežjih @kristian_petrovcic_creative / #KPCreative

  @iclickuwatch

  When people ask me about my work 😅🙈 I really can’t decide so I like to work on various types of projects #photographer #filmmaker

  ♬ Countdown – Official Sound Studio
  error: